Christie's Ekim Müzayedesi II
Kategoriler: Blog, Muhteşem Mücevherler,
Tarih: 15/10/2014
Yazar: İrem Önder
Christie's Müzayede Evi 2014 yılının ilk altı ayında açık artırmalardan toplam 362 milyon$ gelir elde edip açık artırmalarda sekiz yeni dünya rekoru gördü. Ekim ayında başlayacak olan Christie's sonbahar müzayedeleri 'Önemli Mücevherler' isimli açık artırma ile göz kamaştırmayı hedefliyor. 350 adet mücevherin yer alacağı açık artırmada renkli ve renksiz pırlantalar, nadir değerli renkli taşlar yer alacak. 22 Ekim'de New York'ta yapılacak olan müzayededen toplam yaklaşık 30 milyon$ gelir elde edilmesi tahmin ediliyor.
Müzayedede yer alacak bazı mücevherler...
101,36 carat ağırlığında yastık kesim, L-renk çıplak pırlantanın 6,3 milyon$ civarında satılacağı tahmin ediliyor.
3,51 carat ağırlığında damla kesim, SI1 berraklıkta yeşil renk pırlantanın her iki tarafında damla kesim beyaz pırlanta ile desteklenmiş platin yüzüğün yaklaşık 1,2 milyon$'a satılacağı tahmin ediliyor.
36,09 carat ağırlığında yastık kesim sarı pırlanta, iki tarafı beyaz pırlanta ile zenginleştirilmiş yüzüğün yaklaşık 800.000$ ile 1 milyon$ arasında satılacağı tahmin ediliyor.
18,38 carat ağırlığında, H-renk, VVS2 berraklığında kare kesim pırlanta iki kenarı yuvarlak kesim pırlantalar ile çevrelenmiş platin kolye ucunun 900.000$ civarında satılacağı tahmin ediliyor.
9,73 carat ağırlığında damla kesim kahverengi ve pembe tonlarının karışımı bir renkte olan tektaş pırlanta yüzüğün 700.000$ civarında satılacağı tahmin ediliyor.
10,03 carat ağırlığında dikdörtgen kesim D-renk lekesiz tektaş pırlanta yüzüğün yaklaşık 1 milyon$'a satılacağı tahmin ediliyor.






Yorumlar