2017 Yılında Öne Çıkan 10 Adet Çarpıcı Safir Kolye Modeli

2017 Yılında Öne Çıkan 10 Adet Çarpıcı Safir Kolye Modeli

 

            Gökyüzünün verdiği özgürlük hissini uyandıran safir taşı, diğer bir adıyla gökyakut tarih boyunca batı krallarının gözünde kutsal bir yer edinmiştir. Eski zamanlarda kötülüklerden, büyülerden ve yenilgilerden koruduğuna inanılırdı. Osmanlı hükümdarlarının da takılarında yer edindiği bilinmektedir. İyileştirici özelliği olduğu da iddia edilmektedir. Romantik anlamda, sadakati sağladığı ve sembolü olduğu bilinir. Safirin en çok çıkarıldığı ülke, Hindistan’dır.

10 Çarpıcı Safir Kolye Modeli

 

Pahalı bir taş olan safir, kadınlar tarafından da oldukça değerlidir. Kadınların takılarında sıklıkla gördüğümüz bir taştır. Sakinleştirici ve güven veren etkisi, ruhsal dinginliğin de kapılarını aralar. Maviliğinin derinliği biraz da sersemletici bir etki yaratır. 2017 yılında öne çıkan 10 adet çarpıcı safir kolye modeli, bu sersemleticiliği kanıtlar niteliktedir.

1. Kıvrılan Figürlerle Pırlantalı Safir Kolye Modeli

 

Safir kolye modellerinin en zarif modellerinden olan bu kolye, boynunuzda filizlenen huzuru yansıtmaktadır. Üç yana dağılmış kıvrımlarıyla üç küçük safir taşının süslediği kolye, size daha fazla söz bırakmamaktadır.

 

2. Göz Safir Kolye Modeli

 

Göz şeklindeki kolyelerin, son yıllarda popülaritesini arttırdığı bilinmektedir. Mavi bir gözü andıran pırlantalı kolye, yuvarlak taş kesimi ve safirin mavi mavi bakan halleriyle ilgiyi üzerine çekmeyi başarmaktadır.

3. 3’lü Safir Kolye Modeli

 

Yuvarlak ve top şeklindeki halleriyle 3’lü safir kolye modeli, benzerlerinden daha değişik bir tasarım içermektedir. Beyaz altının parlaklığı ve safirin gece mavisi halleri, ılık yaz akşamlarını hatırlatmaktadır.

3' lü Safir Kolye

4. İç İçe Geçmiş Motiflere Sahip Safir Kolye Modeli

 

Karmaşık tasarımları tercih edenler için iç içe geçmiş motifler safir huzuruyla buluşmaktadır. Sıradışı geometrik çizgiler, safiri daha çarpıcı kılmaktadır.

İç İçe Geçmiş Motiflere Sahip Safir Kolye

5. Damla Kesim Safir Kolye Modelleri

 

Elması andıran yapısıyla damla kesim safir kolye modelleri, bir yağmur damlası veya görkemli bir gözyaşı gibi boynunuzda salınmaktadır.

Damla Kesim Safir Kolye Modelleri

 

6. Çiçekli Safir Kolye Modeli

 

Damla kesimlerin bir araya gelerek oluşturduğu çiçek safir kolye modeli, ucunda salınan pırlantalarla birlikte klas bir duruş yansıtmaktadır.

Çiçekli Safir Kolye Modeli

 

7. Safirin Yükşelişini Andıran Pırlantalı Safir Kolye Modeli

 

Küçük safir taşlarının zirveye tırmanışını andıran bu kolye, safirin gökyüzüne yükselen halini ifade eder. Beyaz altınla yakaladığı birliktelik onu daha ışıltılı kılmaktadır.

Safirin Yükşelişini Andıran Pırlantalı Safir Kolye Modeli

 

8. Su Damlası Safir Kolye Modeli

 

Su damlasının denizle buluşması ve damlanın deniz üzerindeki yansımalarını izlermişçesine bir his yaratan bu model, boynunuzda parıldayacak!

Su Damlası Safir Kolye Modeli

 

 

9. Nazar Boncuklu Safir Kolye Modeli

 

Nazar boncuğunun da safir gibi kötülüklerden koruduğu inancı yaygındır. Safirin koruyucu özelliği nazar boncuğu modeliyle birleşerek, hem şık hem de yaygın olan bu model tercihler arasında üst sıralardadır.

Nazar Boncuklu Safir Kolye Modeli

 

10. Özel Tasarım Safir Kolye Modelleri

 

Daha özel bir tasarımın boynunda yer edinmesini isteyenler için kişiye özel tasarımlar da son yılların dikkat çeken takılarıdır. Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki linke tıklayın!

https://mercanziyagoral.com/iletisim/

Özel Tasarım Safir Kolye Modelleri

 

Yorumlar